18.10.2022: Ny arbiters manual

Fides Arbiters Commission har redigeret Arbiters Manual. Linket her på siden er ændret. Manualen kan også tilgås ved at klikke her. Ændringerne er:

  • Opdaterede bestemmelser for bekæmpelse af snyd (kapitel 3)
  • Ratingreglementet for lyn- og hurtigskak er opdateret (kapitel 6)
  • Standarder for skakmateriel (kapitel 8). Her er der tilføjet et afsnit om FIDE godkendt elektronisk udstyr, der fremover skal bruges ved FIDE organiserede turneringer (Events Commission og Global Strategy Commission). Anbefalinger for indretning af spilleområdet er udgået.
  • Opdaterede regler for delegationsleder og holdleder ved internationale stævner (Events Commission og Global Strategy Commission) (kapitel 9).
  • Opdaterede bestemmelser for dommertitler (kapitel 10)
  • Regulations for the Titles of Arbiters (Chapter 10)

01.09.2022: Ændring af kravene til normer for FA-titlen

Fide-council har ændret kravene til normer for FA-titlen. Der er nu ikke længere krav om deltagelse af spillere fra flere nationer, så rent danske turneringer, der i øvrigt opfylder kraven er nu ok. Se dokumentet på siden dommerklasser.

10.07.2022: Nye dokumenter på siden

Der er lagt et dokument på siden dommerklasser der fortæller noget om, hvilke krav, der er for at opnå de forskellige dommertitler, både de danske (KD og TD) og Fides (NA, FA, IA og FIO).

På Dansk SkakDommerforenings medlemsside er de første af de gamle skrifter blevet opdateret, og der er lagt et nyt dokument op: Fides Regler for Skakspillet med Kommentarer.

18.02.2022: Arild Rimestad har gjort os opmærksomme på, at FIDE har godkendt det digitale noteringsystem ”Clono” udviklet af Ole Kristian Valvåg.

Se nyheden på Tromsø Sjakklubs hjemmeside, eller udviklerens informationer om systemet.